سه پیشنهاد جلسه اضطراری شورای سنجش و پذیرش دانشجو به شورای عالی انقلاب فرهنگی جزییات و ساعت طرح ترافیک از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ روش‌های پرداخت زکات فطره اعلام شد ممنوعیت تردد کلیه وسایل نقلیه از مرزن آباد به سمت تهران از دقایقی قبل آغاز ثبت نام میهمانی و انتقال دانشجویان از ۱۵ فروردین صدور حکم سنگین برای ۹ متهم فساد در شورای شهر سردشت تدوین اساسنامه مدارس مجازی/ برنامه وزارت آموزش و پرورش در حوزه هوش مصنوعی ورود سامانه بارشی از شمال غرب و غرب کشور امروز و فردا چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ ۵۰۵ جانباخته و ۱۲ هزار مجروح در ابتدای طرح نوروزی در کشور سازمان نظام پرستاری: کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در بیمارستان‌های کشور مرکز مدیریت راه‌های کشور: تردد ۲۱.۶ میلیون خودرو در موج اول سفر‌های نوروزی برخورد قضایی با عوامل انتشار کلیپ خارج از شئون از یک کنسرت تشریح وضعیت ترافیکی جاده‌ها و محور‌های مسدود در روز جمعه ۸ فروردین هواشناسی ایران امروز ۱۴۰۴/۱/۸؛ بارندگی و وزش باد در ۱۱ استان

دانشمندان: هسته سیاره زمین در حال نشت گاز هلیوم است

دانشمندان اعلام کردند هسته سیاره ما در حال نشت گاز هلیوم به سطح است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۳ - ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 23
کد خبر: ۲۱۰۰۰۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ غلظت‌های ایزوتوپ هلیوم که در داخل سنگ‌های ۶۲ میلیون ساله قطب شمال یافت شده، می‌تواند قانع کننده‌ترین علت برای نشستی آهسته در هسته سیاره ما باشد.

تیمی از ژئوشیمیدانان از موسسه اقیانوس شناسی وودز هول و موسسه فناوری کالیفرنیا با تکیه بر نتایج تجزیه و تحلیل قبلی جریان‌های گدازه‌های باستانی، اکنون بیش از هر زمان دیگری مطمئن شده اند که هلیوم محبوس شده در هسته در هنگام شکل گیری سیاره ما راه خود را به سوی سطح باز کرده است.

هلیوم از آن دسته عناصر بسیار سبک و غیر واکنشی است. این باعث می‌شود به یک ماده شگفت آور کمیاب در سطح سیاره تبدیل شود. با این حال، اینکه چقدر از این عنصر در اعماق به دام افتاده، یکی از ناشناخته‌ترین راز‌های زمین شناسی است.

گدازه‌های بازالتی در جزیره بافین کانادا حاوی برخی از بالاترین نسبت‌های هلیوم ۳ (۳He) به هلیوم ۴ (۴He) هستند.

آخرین تجزیه و تحلیل دانشمندان بالاترین نسبت ۳He به ۴He را که تاکنون در سنگ‌های آتشفشانی ثبت شده، نشان می‌دهد که تقریبا ۷۰ برابر هر چیزی است که در جو دیده می‌شود.

هلیوم می‌تواند به آرامی از هسته بیرونی به گوشته پخش شود و ده‌ها هزار سال طول بکشد تا ظهور کند. هسته زمین که در پشت هزاران کیلومتر سنگ متراکم و داغ پنهان شده، غیرقابل دسترس است و این نشت هلیوم راه را برای مطالعه دانشمندان باز می‌کند.

نتایج این تحقیق در نیچر منتشر شده است. / فارس

ارسال نظر